Hmotnost: 50 gram
Původ: Yaan , Sichuan, Čína
Třída: Mingqian čaj, Nejvyšší
Tvar: Pupeny, zelená barva, uniforma, elegantní
Chuť: Barva světlé, hořké a sladká chuť, svěží a příjemné, listy zelené
Příprava: 1 ~ 3 g čaje zalijeme 85 ℃ ~ 90℃ horké vody, za 2-4 minuty,
poté je čaj připraven k pití. Po druhé, zalijte 100 ℃ horkou vodu.
Můžeme udělat více nálevů.
Yaan místo se začalo nazývat Čajová koňská cesta (Tea horse road) v jižní Číně.
Čaj byl z Mengding hory přes Čajovou koňskou cestu dopravován do Tibetu.
Bylo to důležité spojení mezi dynastii Han, Tibetem a Kuo národem pro posílení
politické, hospodářské a kulturní výměny. Yaan čaj byl po prvé dovezen do Tibetu
za dynastie Tchang a má historii více než 1300 let. Je oblíbený nápoj tibetského lidu.
Yaan město sousedí s Tibetem, kde na začátku probíhal pouze výměnný obchod.
Čajová koňská cesta se stala důležitou starověkou obchodní cestou z Yaan Sichuan
do Lhase v Tibetu. A proto byla nazývána Čajová koňská cesta Sichan a Tibetu.