Hmotnost: 100 gram
Původ: Yaan , Sichuan, Čína
Třída: Mingqian čaj, Nejvyšší
Tvar: Polokoule, čistý, barva zelená.
Chuť: Barva světlá, Odolná pěna, silná, zejména vysokohorský čaj s vůní kaštanů.
Příprava: 1 ~ 3 g čaje zalijeme 85 ℃ ~ 90℃ horké vody, za 2-4 minuty, poté je čaj
připraven k pití. Po druhé, zalijte 100 ℃ horkou vodu. Můžeme udělat více nálevů.
Yaan místo se začalo nazývat Čajová koňská cesta (Tea horse road) v jižní Číně.
Čaj byl z Mengding hory přes Čajovou koňskou cestu dopravován do Tibetu. Bylo to
důležité spojení mezi dynastii Han, Tibetem a Kuo národem pro posílení politické,
hospodářské a kulturní výměny. Yaan čaj byl po prvé dovezen do Tibetu za dynastie
Tchang a má historii více než 1300 let. Je oblíbený nápoj tibetského lidu. Yaan město
sousedí s Tibetem, kde na začátku probíhal pouze výměnný obchod. Čajová koňská cesta
se stala důležitou starověkou obchodní cestou z Yaan Sichuan do Lhase v Tibetu. A proto
byla nazývána Čajová koňská cesta Sichan a Tibetu.