Modrý čaj je divoká rostlina, která se pěstuje v Asii, na Madagaskaru a na Filipínách.
Používá se také v ajurvédské medicně. V místech svého původního výskytu jsou
modré květy Klitorie používány jako barvivo. Malajská kuchyně pracuje s extraktem,
kterým barví do modra lepivou rýži. V Thajsku vyrábějí modrý sirup,
v Barmě květy obalují v těstíčku a smaží. Motýlí květ se zpracovává pečlivým sušením.
Čaj můžete konzumovat teplý nebo ledový. Oblíbené jsou změny jeho barvy
při kombinování například s citronem , ibiškem nebo medem.
Populární bývají punčové mísy nebo koktejly s těmito květy.
Čaj zmrzlý v kostkách ledu se pomalu rozpouští a mění barvu nápoje.
Příprava čaje:
5-7 květů zalijte vařící 200-250 ml, nechte zakryté 3-5 minut vyluhovat
a popíjet ve vodě Pokud naše bylinky používáte poprvé, doporučujeme
začít menším množstvím směsí Bylinný čaj doporučujeme používat min. 1 měsíc,
pak týden pauzu a poté pokračovat. U našich bylinek doporučujeme zvýšit příjem tekutin.
Hmotnost: 50 g