Město Fuding, kde se čaj vyrábí, má subtropické, monzunové klima s bohatými srážkami.
Kopcovitá půda ve městě Fuding představuje asi 91 % celkové rozlohy města
a údolní rovina představuje asi 9 % rozlohy. Nachází se zde hory Qinglong
a Taimu s nadmořskou výškou více než 900 metrů. Fuding je „rodné město bílého čaje v Číně“.
Město Fuding produkovalo čaj od starověku, takže má starobylá, čajová společenství.
Fuding, bílý čaj je přenesen a vyšlechtěn z původních, prastarých čajovníků.
Vysokohorská, čajová plantáž má unikátní polohu s průměrným ročním,
slunečním svitem 1840 hodin, průměrnými ročními srážkami 1661 mm
a roční průměrnou teplotou 18,5 °C. Takové geografické podmínky
jsou optimální pro růst čajovníků.
Bílý čaj je mikrofermentovaný čaj. Jedná se o tradiční čaj vytvořený pěstiteli čaje.
Je to jeden ze šesti hlavních druhů čajů v Číně. Tvar tohoto čaje je baculatý a lesklý,
čajové lístky jsou svěží a jemné, rovnoměrně natažené, s jasnou vůní květů,
jemnou chutí se sladkou dochutí a jakostními vlastnostmi průhledného, čajového výluhu.
Čistý obsah: 75 gramů (15 sáčků po 5 gramech)
Místo původu: Fuding City, provincie Fujian, Čína
Trvanlivost: vhodné pro dlouhodobé skladování, doba použitelnosti je 15 let,
pro čaj vyrobený v roce 2016, platí poslední rok spotřeby 2031.
Návod k použití: