Bílý ženšen se pěstuje v pohoří Changbai v provincii Jilin v Číně.
Ženšen se po sklizni, očištění, opalování a sušení připravuje
k dalšímu zpracování.
Použití:
1. Žvýkání: Bílý ženšen vložíme do pařáčku a vaříme do měkka,
poté ho nakrájíme, usušíme a skladujeme v skleněné nádobě.
Takto upravený ženšen můžeme žvýkat a jíst.
2. Ženšenový čaj: Plátek bílého ženšenu zalijeme vroucí vodou
a po 3-5 minutách pijeme. Po vypití čaje můžeme plátek ženšenu sníst.
3. Tinktura: Kořen bílého ženšenu vložíme do litrové láhve minimálně
40% alkoholu a pak 10 dni luhujeme při pokojové teplotě.
Bílý ženšen potom můžeme dolít až šestkrát opět minimálně 40% alkoholem.
Pozor:
1. Nedoporučujeme užívat ženšen ve stejnou dobu s čajem
či kávou a ředkvičkami.
1 sáček = 10 gram